Overslaan en naar de inhoud gaan

24 november: Film, reis door de tijd…

 

Vrijdag 24 november 2023
Inloop vanaf 19.00 uur
Aanvang: 19.30 uur
Adres: Dorpsweg 57, 4655 AB De Heen
Entree: gratis

De vrijwilligers van gemeenschapshuis De Stelle in samenwerking met Stichting StadsHerauten Steenbergen nodigen de inwoners van De Heen en andere belangstellenden uit om de film in drie delen  ‘Steenbergen, reis door de tijd…’ te komen bekijken.


‘Steenbergen, reis door de tijd…’

 

Verborgen schatten

In deel één wordt vooral de historie van Steenbergen belicht, natuurrampen, oorlogen, heerschappijen, zakelijke ontwikkelingen met overwinningen en tegenslagen hebben deze vestingstad gevormd. Rampen hebben hun sporen achtergelaten en de toekomst biedt nieuwe perspectieven voor behoud van dit imposante cultuurhistorische erfgoed. Historische feiten worden afgewisseld met mythische taferelen in een meeslepende storytelling waar inwoners van Steenbergen e.o. een betekenisvolle bijdrage leveren. De verborgen schatten in Steenbergen zijn voor eeuwig…..

Water als vriend en vijand in Steenbergen e.o.

Deel twee gaat over water in al zijn aspecten, van watersnood, naar inpoldering en van drinkwater naar bescherming tegen het water en recreatie op en naast het water.

De kracht van Steenbergen en haar kernen


Deel drie laat in vijf rubrieken heel goed zien hoe belangrijk de industriële ontwikkeling en ambachten zijn daarnaast is er aandacht voor de sociale samenhang, herdenkingen, kunst & cultuur en recreatie & natuur. De korte film ‘De kracht van Steenbergen en haar kernen’ laat een duurzaam relaas zien van actuele opmerkelijke gebeurtenissen, voorzieningen en mogelijkheden waarbij de naam ‘vestingstad’ en ‘Nassaustad’ deze naam eer aan doet met internationale uitstraling.


Meer informatie kunt u vinden op deze site telefonisch Jeanne 06 20983879

Trefwoorden