Overslaan en naar de inhoud gaan

Presentatie de drieluik ‘Steenbergen, reis door de tijd…’

Stichting StadsHerauten Steenbergen


Presenteerde de drieluik ‘Steenbergen, reis door de tijd…’
op 29 maart 2023 in het gemeentehuis van Steenbergen voor genodigden.


Er waren veel mensen bij deze feestelijke première van deze drieluik aanwezig en de film werd enthousiast ontvangen, velen willen de drieluik nog een keer komen bekijken.  
Deze film is een samenwerking met productiebedrijf Prospera Media & Art uit Kruisland. Dank aan onze sponsoren, een gulle particuliere gever, onze figuranten en locaties waar we mochten filmen. Samen zijn we gekomen tot dit drieluik.

‘Steenbergen, reis door de tijd….’

1: Verborgen schatten

In deel één wordt de historie van Steenbergen belicht, natuurrampen, oorlogen, heerschappijen, overwinningen en tegenslagen hebben deze vestingstad gevormd. Historische feiten worden afgewisseld met mythische taferelen in een storytelling waar inwoners van Steenbergen e.o. een betekenisvolle bijdrage leveren. De verborgen schatten in Steenbergen zijn voor eeuwig…..

2: Water als vriend en vijand in Steenbergen e.o.

Deel twee gaat over water, van watersnood, naar inpoldering en van drinkwater naar bescherming tegen het water en recreatie op en naast het water.

3:De kracht van Steenbergen en haar kernen

Deel drie laat in vijf rubrieken de industriële ontwikkeling & ambachten, de sociale samenhang, herdenkingen, kunst & cultuur en recreatie & natuur zien.

Deze film gaat getoond worden aan scholen, diverse organisaties, verenigingen, en inloopavond-/ middagen voor de bewoners van de zes kernen.
De data en locaties worden gecommuniceerd via de sociale media van de Stichting StadsHerauten Steenbergen en de lokale kranten.

Voor meer informatie en afspraken maken kunt u met ons contact opnemen via: info@stadsherautensteenbergen.nl.