Tentoonstelling 13 kunstenaars de Heen

04-10-2021
Tentoonstelling 13 kunstenaars de Heen

 

2 en 3 oktober 2021 is er een indrukwekkende tentoonstelling in de kerk op de Heen gehouden. Deze tentoonstelling zal overigens ook nog op 9 en 10 oktober 2021 daar te zien zijn

13 kunstenaars hebben ieder vanuit hun eigen artisticiteit het gezamenlijke onderwerp Lucht & Polder voor het voetlicht gebracht.

Dat leverde bij de vele bezoekers enthousiaste reacties op.

Juist door de intieme sfeer die in de oude RK kerk van de Heen gecreëerd kan worden maar ook het directe contact met de kunstenaars maakt deze tentoonstelling tot een succes.

Ook de leden van de Stichting StadsHerauten Steenbergen leveren hun aandeel door op iedere tentoonstelling dag om 14.00 uur een presentatie te houden over het ontstaan en de historie van de Heen. Aansluitend aan de presentatie volgt dan ook nog een wandeling van 50 tot maximaal 60 minuten langs de typische bezienswaardigheden van de Heen. Zo wordt er tijdens de wandeling onder meer stilgestaan bij de historie van de kerk van de Heen, maar ook bij de Uytwijck, het Bakhuys, de uitwaterende zeesluis uit 1785, het onderwijs en natuurlijk A.M de Jong en Merijntje Gijzen en nog veel meer.  

Bij regen op de geplande wandeltijd (zoals dat helaas afgelopen zondag 3 oktober het geval was) worden de anders te bezoeken plekken middels een doorlopende PowerPoint-presentatie weergegeven op een groot scherm vòòr in de kerk. Uiteraard wordt daarbij de nodige uitleg die anders ter plekke gegeven zou worden ook hier verzorgd door de leden van de Stichting Stadsherauten Steenbergen.

Mocht u nog niet in de gelegenheid zijn geweest de tentoonstelling te bezoeken dan is dit zeker de moeite waard op de laatste 2 dagen van de tentoonstelling. 9 en 10 oktober 2021 van 11.00 tot 16.00 uur in de kerk op de Heen.
 

 

presentatie Ton en Frans

frans presenteert

buitenaanzicht bakhuys

zeesluis de Heen

oude haven