Saluutbatterij Steenbergen officieel van start gegaan

13-09-2021
afgaan van kleine geweer

Vandaag is de Saluutbatterij Steenbergen officieel van start gegaan.

 

Bij gelegenheid van monumentenweekend is in Kruisland een nieuwe fietsroute gepresenteerd, die gratis is af te halen bij de Holle Roffel en de VVV Steenbergen.

Deze gelegenheid is ook een reden geweest voor onze nieuwe Saluutbatterij Steenbergen om zich te presenteren.
Nu nog even onder de hoede van de Bergse “Borgerij Berghen op den Zoom” maar zodra alle vergunningen rond zijn gaat de Saluutbatterij Steenbergen als zelfstandige Saluutbatterij verder.

Zij zullen bij speciale gelegenheden optreden om de gelegenheid extra cachet te geven.

overzicht

Het eerste afschot werd verricht door Attie Pot, in bijzijn van Wethouder Wilma Baartmans.

Het werd een feestelijke bijeenkomst op de hoek Stoofweg en Holderbergsedijk, waar op regelmatige tijden schoten werden afgevuurd. Dat leverde veel geluid en veel rook op maar daardoor werd de feestvreugde ook weer verhoogd.

Er werd goede uitleg gegeven van de handelingen die verricht moeten worden voordat een schot veilig kan worden gelost en waartoe die precies dienden, alsmede over de vele veiligheidsmaatregelen die bij een dergelijke gebeurtenis in acht moeten worden genomen.

mannen met vlag

Binnenkort gaan de leden van de Saluutbatterij Steenbergen kledij uitzoeken in de kleuren, die meer bij de kleuren van Steenbergen passen, zodat zij in de toekomst nog beter herkenbaar zijn met Steenbergen.
Mocht u interesse hebben gekregen in de Saluutbatterij en hun leden (er zijn nog enkele functies binnen de batterij vacant) of ook met andere vragen over de batterij dan kunt u die stellen bij:
ajmpot@caiway.nl of het infoformulier op onze site invullen.

vuur

Saluutbatterij Steenbergen, welkom in de Nederlandse en Steenbergse erfgoedwereld en vele goede en mooie optredens toegewenst door de Stichting StadsHerautenSteenbergen

Ton Wennekers


banner met tent